همواره یکی از نخستین پرسش هایی که ذهن کارفرمایان فعال در عرصه تولید و صنعت را درگیر می کند، هزینه ساخت سوله است. فرض کنید یک مدیر کسبوکار صنعتی با یک طرح توجیهی تأیید شده هستید و سرمایهگذار مورد نظر خود را هم یافتهاید. در این صورت، یکی از اولین اقداماتی که باید صورت پذیرد، انتخاب سوله برای استقرار ماشینآلات و راهاندازی خط تولید محصول یا کالای مورد نظر میباشد و یکی از جدی ترین مسائلی که ذهن شما را درگیر می کند، محاسبه دقیق هزینه ها خواهد بود.
برای این منظور، باید یک ارزیابی هزینهای از آلترناتیوهای مختلف داشته باشید تا با محاسبه اختلاف هزینهها و بررسی اصولی نقاط تمایز طرحها، در نهایت بتوانید سوله مورد نظر خود را انتخاب کرده و ثبت سفارش کنید. در این مقاله قصد داریم توضیحات جامعی در خصوص هزینه های تمام شده در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.
دریافت مشاوره رایگان
02122220266 09121017171
عوامل مؤثر بر هزینه ساخت سوله نو
- وزن سوله
وزن نهایی سوله با میزان فولاد مصرف شده در ساخت سازه اسکلت فلزی، ارتباط مستقیم دارد. معمولاً با در دست بودن ابعاد سهگانه سوله که اندازههای اصلی در طراحی و ساخت این سازهها به حساب میآیند، میتوان تخمین خوبی با تقریب مناسب از وزن سوله بدست آورد.
این ابعاد سهگانه عبارتند از «دهانه ورودی»، «طول سوله» و «ارتفاع از کف».به عنوان مثال اگر قصد ساخت سوله کارگاهی با دهانه 30 متر، طول 90 متر و ارتفاع 8 متر را داشته باشیم، وزن کل سازه چیزی در حدود 75 الی 100 تن تخمین زده میشود. در مجموع، استاندارد تناژ اسکلتبندی سوله باید به گونهای باشد که شاخص وزن بر متر مربع، عددی بین 30 الی 50 کیلوگرم برای سوله سبک بدست آید؛ بدین معنا که وزن میزان فولاد به کار رفته در ساخت بخشی از سازه که بر بستر یک متر مربع از کف سوله بنا می شود، از میزان یاد شده تجاوز نکند.
- متراژ سوله
چنانچه به بخش قبل توجه کرده باشید، عملاً وزن نهایی سوله، خود تابعی از ابعاد سهگانه سوله است. لذا در عمل چیزی تحت عنوان وزن سوله، جای خاصی در محاسبات ندارد و همه چیز، مبتنی بر متراژ سوله خواهد بود. اصطلاحات عامیانهای نظیر سوله کیلویی یا تُناژ سوله، تعابیری هستند که از سوی سولهداران غیر علمی مورد استفاده قرار میگیرد، اما معنا و مفهوم درستی را انتقال نمیدهد.
- موقعیت مکانی احداث سوله نو
این که سوله نو قرار است در کدام منطقه احداث شود، موضوع مهمی است. تأمینکنندگان مصالح و متریال ساخت و ساز سوله باید از نزدیکترین مناطق به محل احداث سازه انتخاب شوند. شرایط اقلیمی (آبوهوایی) منطقه ممکن است سوله ساز را ملزم به استفاده از مواد خاصی نموده که هزینه ساخت سوله را بالا خواهد برد. همچنین اگر مسیرهای دسترسی ماشینآلات ساخت به منطقه مناسب نبوده یا نصب تجهیزات در منطقه با دشواری روبرو باشد، عملاً شاهد افزایش نسبی هزینههای اجرایی و عملیاتی خواهیم بود.
- دقت مضاعف در پروژه های حساس
بسته به نوع کاربرد سوله و دقتی که کارفرما در ساخت و نصب سوله مطالبه میکند، انتخاب مصالح و مواد مصرفی صورت میپذیرد که در مخارج ساخت سوله نو ، تأثیرگذار است. به عنوان مثال در سوله پتروشیمی که دولت کارفرمای پروژه بوده و موضوع از جهات مختلف دارای اهمیت بالایی است، حساسیت اعمال شده در هر دو مرحله ساخت و نصب سوله به میزان قابل توجهی بالا خواهد رفت که این موضوع، بطور مستقیم در مجموع هزینه ساخت سوله نو، منعکس خواهد شد.
- نوع طراحی سازه سولهای
طراحی سوله میتواند اثر درخشانی در کنترل مخارج داشته باشد و این موضوع بر کسی پوشیده نیست. یک طراح سوله با تجربه قادر است با ارائه یک طرح بهینه با حداقل دورریز ورق، کاهش چشمگیری در هزینهها ایجاد کند. سبک سازی سوله از منظر میزان بتن و فولاد مصرفی نیز باعث مدیریت هزینه ساخت سوله نو میشود. انتخاب مناسب سایر قطعات نظیر ساندویچ پانل و اتصالات نیز در مرتبه اهمیت آخر قرار خواهند گرفت.
- زمان سپری شده در فاز اجرای سوله
در مجموع میتوان این جمله کلی را عنوان کرد که میان «مدت ساخت سوله» و «هزینه ساخت سوله»، ارتباط معکوس وجود دارد. بدیهی است هر چه شرکت کارفرما زمان بیشتری در اختیار تیم سوله سازی قرار دهد، صرفهجویی بهتری در هزینهها بعمل خواهد آمد. شتابزدگی غیر ضروری از سوی مدیران صنعتی برای دریافت زودهنگام سوله، علاوه بر امکان افت کیفی محصول، هزینههای جانبی و متغیر پروژه را نیز بالا خواهد برد.
- نوع و جنس سقف سوله
سقف سوله از مهمترین اجزای حیاتی سوله محسوب میشود و از این رو، سازندگان سوله با وسواس و دقت نظر خاصی، کار طراحی سقف سوله را مورد توجه قرار میدهند. جنس و کیفیت ساندویچ پنل سقفی و عایق میانی آن، تأثیر مستقیم بر جمع هزینهها دارد. ذکر این نکته لازم است که میتوان با حفظ هزینهها در سطحی مطلوب برای کارفرما، کیفیت اجرای سقف سوله را نیز تا حد امکان بالا نگه داشت. اینها جزو اطلاعاتی است که معمولاً در زمان مشاوره های آغازین قبل از خرید سوله ، از سوی شرکت پیمانکار در اختیار مشتری قرار می گیرد.
- نوع و کیفیت ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری
همان مواردی که در خصوص سقف سوله ذکر شد، در مورد سازه های دیواری سوله نیز برقرار است. با این تفاوت که آن درجه از حساسیت و دقت که در اجرای سقف مورد انتظار است، معمولاً در دیواره ها وجود ندارد. تا جایی که گاه حتی به آجرچینی نیز برای کشیدن دیوارها بسنده می شود؛ هر چند ترکیب دیوار کشی تا ارتفاعی معین و سپس نصب ساندویچ پانل نیز می تواند به عنوان یک راهبرد خوب، مورد توجه قرار گیرد.
- کیفیت عایقبندی و جنس متریال عایق
سوله باید هم از نظر حرارتی و هم صوتی، عایقبندی شده باشد. این موضوع با انتخاب بهینه مواد عایق بکار رفته در ساندویچپانلهای دیواری و سقفی، قابل حصول است.
- حقوق و دستمزد کارگر
نیروی کار انسانی پروژه را نباید از اقلام هزینهای فراموش کرد. چه پرسنل تولید در کارخانه سوله سازی و چه نیروهای متخصص اکیپ نصب سوله، باید از بین نفرات زبده و با تجربه انتخاب شوند تا سوله نهایی، از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. لذا ریسک در این مورد میتواند در نهایت به اعتبار کارفرما و پیمانکار لطمه بزند و بر همین اساس، این نوع از هزینه چندان جای کاهش ندارد. بهتر است نسبت به استخدام کارگر با تجربه و استاد کار ماهری اقدام شود که ترجیحاً ساکن بومی مناطق اطراف محل نصب سوله باشند تا به این ترتیب، هزینه تأمین نیروی انسانی کاهش یابد.
- استحکام سوله و مقاومت بالا
گاهی پیش میآید که پروژه در شرایط فیزیکی، محیطی یا اقلیمی خاصی واقع شده و لذا مشتری، ضریب ایمنی بالایی را برای سوله نو مطالبه میکند. به عنوان مثال مقاومت در برابر باد در مناطق طوفانی، میزان تحمل بار برف در مناطق کوهستانی، یا ضد زلزله بودن سازه در مناطق واقع بر روی گسلها، ممکن است از سوی مشتری در سطحی بالاتر از استاندارد مرسوم تقاضا شود. این مورد نیز در هزینه نهایی سوله اثر میگذارد.
- الزام بر تحویل فوری سوله
یکی دیگر از مواردی که می تواند در هزینه ساخت سوله تغییر ایجاد نماید، اصرار خریدار بر تحویل فوری سوله می باشد. به این دو مثال توجه کنید. یک سوله نمایشگاهی که به یک رخداد مهم مرتبط است، نمیتواند دیرتر از موعد آماده شود و می بایست از یک زمان بندی درست و حساب شده پیروی کند. یا یک سوله پالایشگاهی که باید به عنوان مثال از سوی وزارت نفت در یک مناسبت ملی خاص افتتاح شود، در دسته پروژههای تحویل فوری دستهبندی خواهد شد. پیشتر ذکر کردیم که «زمان تحویل» با «هزینه نهایی» نسبت عکس دارد. مدیران صنایع و کارخانجات میتوانند با ثبت سفارش زود هنگام سوله نو، از ورود به این جریان استرس زا ممانعت کنند.
کدام بخشهای سوله نو، هزینه ساخت سوله را بیشتر بالا میبرد؟
تقریباً تمام موارد ذکر شده در آیتم قبل، قادرند اثر بالایی را در قیمت نهایی سوله اعمال نمایند. اما برخی موارد هستند که بهتر است همزمان کارفرما و پیمانکار پروژه ساخت سوله، بر روی آن تمرکز کنند. اولویت اول در کاهش مخارج با وزن سوله یا بهتر بگوییم متراژ سوله می باشد. انتخاب حداقل متراژ متناسب با تأمین اهداف کسب و کار، از هزینه های مازاد جلوگیری خواهد نمود. اولویت دوم را میتوان متعلق به مدت زمان تحویل پروژه دانست. اما سایر عوامل از حساسیت نسبتاً یکسانی برخوردار هستند و معمولاً تا میزان اندکی در کاهش هزینه های جاری سهم خواهند داشت.
چرا هزینه ساخت سوله را منتشر نمیکنیم؟
سؤال متداولی که مشتریان شرکت بانک سوله ایران مکرر مطرح میکنند این است که چرا اطلاعات مرتبط با مخارج ها ، برای اطلاع مشتریان منتشر نمیشود. ما برای این تصمیم، دلایل متعددی داریم:
- ممکن است برداشت ذهنی مشتری با مقصود سازنده سوله فاصله داشته باشد و این موجب سوءتفاهم گردد.
- قیمت فولاد، بتن و سایر اقلام مصرفی، مدام در حال تغییر است و مبنای ثابتی برای قیمتگذاری وجود ندارد.
- کلیه محاسبات مربوط به هزینههای جانبی پروژه (نظیر دستمزد کارگر، حمل و نقل و …) تخمینی بوده و نوسان بالایی دارد.
- محاسبه و انتشار هزینه ساخت سوله برای کلیه حالات ساخت، امکانپذیر نیست.
- درج چند وضعیت هزینهای محدود برای فروش سوله، تصویر ناقص و محدودی از توانمندی شرکت در ذهن مشتری میسازد.
راهکارهای عملیاتی برای کاهش مخارج
- انتخاب حداقل متراژ ممکن بنا به اقتضای کسبوکار و صنعت مربوطه
- تأمین مصالح از تأمین کنندگان واقع در کمترین مسافت تا محل نصب
- عقد قرارداد بلندمدت با شرکتهای حملونقل صنعتی
- برنامهریزی پیش از موعد برای پروژههای خطیر
آیا با سولههای کارکرده آشنایی دارید؟
سوله های کارکرده یا دست دوم، سوله های پیش ساخته ای هستند که در مدت زمان کوتاهی و به سهولت، در اختیار صاحبان مشاغل قرار میگیرد. بدین ترتیب آن دسته از مدیران کسب و کارهای صنعتی و تولیدی که نیاز مبرم و سریع به تأمین فضای فیزیکی جهت استقرار ماشین آلات و تجهیزات خود دارند و باید هر چه سریعتر کار خود را آغاز نمایند، میتوانند به سمت استفاده از سوله پیش ساخته حرکت نمایند.
این سولهها حتی در کشورهای صنعتی دنیا نیز به ترند برتر در سالهای اخیر تبدیل شدهاند و هر چه جلوتر میرویم، بر تعداد هواداران این سازه های پرطرفدار افزوده میشود. جستجوی عباراتی نظیر Prebuilt sheds و Prefabricated Sheds، شما را به اطلاعات ارزشمندی در خصوص این محصول خواهد رساند. شرکت بانک سوله ایران با سه دهه تجربه درخشان به عنوان شرکت پیشرو در زمینه ساخت سوله نو و دست دوم، آماده ارائه خدمات به کسب و کارهای صنعتی و تولیدی میباشد.
پنج دلیل برای برتری سولههای دست دوم
- کنترل بیشتر بر مهندسی ساخت سوله
- مقاومت بالای سوله پیشساخته در برابر فرسودگی
- تطبیق حداکثری با بودجه اکثر گروههای صنعتی
- جلوگیری از اتلاف زمانی
- کاهش تنش های مرسوم در پروژه های عمرانی و ساخت و ساز
تماس با تلفن های سوله ایران
02122220266 09121017171