شاید برای شما هم سوال باشد که سوله چیست و چه ویژگی هایی دارد. تصور کنید در خیابان های یک شهرک صنعتی بزرگ در حال قدم زدن هستید. دو سمت خیابان سازه های متحد الشکلی را مشاهده می کنید که دهانه ورود آنها نسبتاً بزرگ بوده، در طول های کشیده ساخته شده و سقف شیب دار دارند.
آنچه شما در حال نظاره آن هستید، تعداد زیادی سوله صنعتی است که کارخانجات بزرگ و گروه های تولیدی گسترده ای را در خود جای می دهند. ما در بانک سوله ایران، بهترین راه دستیابی به سوله استاندارد را برای کارفرمایان فراهم نموده ایم تا با حداقل 30 درصد صرفه جویی در هزینه ها، همه بتوانند سوله آماده تحویل را تجربه کنند. اگر عمیق تر به دنبال بررسی هستید و می خواهید بدانید که اساساً سوله و چه کاربری هایی دارد، این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.
انتظار بخش صنعت از یک سوله چیست؟
مشاغل تولیدی و صنعتی معمولاً ماشین آلات سنگین و بزرگ مقیاسی دارند که می بایست در چیدمانی منطقی کنار هم قرار بگیرند و خط تولید را تشکیل دهند. بسته به تعداد ایستگاه های کاری، تعداد خطوط تولید موازی، نوع ماشین آلات و جانمایی آنها در کف کارخانه، مشخص می شود که انتظار کارفرما از و سازه قرار است به چه ترتیبی طراحی و ساخته شود. شاید قدری توضیح بیشتر در این خصوص بد نباشد و ارتباط میان انتظارات مشتری با نوع استراکچر فلزی را بهتر تبیین نماید.
برخی مشاغل هستند که به چیدمان خطی از چند ده ایستگاه کاری متوالی نیاز دارند که کار هر ایستگاه با دریافت قطعه از ایستگاه قبلی آغاز می شود و این ارتباطات توسط نقاله های متحرک صورت می پذیرد. در چنین شرایطی بدیهی است که این محصول نیاز به طول زیاد و عرض متوسط دارد تا بتوان سرویس خوبی را برای بخش تولید فراهم نمود. پس در گام نخست مهم است بدانیم که توقع کارفرمایان کارخانجات و صاحبان مشاغلی تولیدی و صنعتی از سوله چیست تا در وهله دوم با تکیه بر اطلاعات و مشاهدات بدست آمده، نسبت به طراحی سوله مناسب اقدام شود.
اجزای اصلی تشکیل دهنده سوله چیست؟
اگر فونداسیون را که ترکیبی از بتن و فولاد است را به عنوان فاز صفر پروژه احداث سوله کنار بگذاریم، عمده کار در استراکچر فلزی خلاصه می شود که بدون تردید قلب تپنده و اصل و اساس سوله به شمار می آید. در واقع پس از اجرای نقشه فونداسیون با کمک بتن مسلح یا بتن آرمه که از ترکیب بتن و میلگرد های خم شده ساخته می شود، نیاز به تقریباً دو هفته زمان است تا بتن به اصطلاح خود را بگیرد و بتوان سایر مراحل را به انجام رساند. برای آشنایی بیشتر با سازه های فولادی و پاسخ به این سؤال که سوله چیست، اسکلت فلزی متکی به ستون های متعددی است که با کمک صفحه ستون به فونداسیون متصل می شوند تا از ارتعاش سازه جلوگیری به عمل آید.
سر دیگر ستون ها به اتصالات فلنجی مجهز است تا به رفتر ها متصل شود. رفترها قطعات شیبداری هستند که در طراحی سقف سوله مورد استفاده قرار می گیرند و ساخت سقف شیبدار را میسر می سازند. رفترها با اتصالات فلنجی به سر ستون ها پیچ و مهره می شوند. تیر ها اجزای دیگری هستند که در صورت نیاز به احداث نیم طبقه یا بالکن، در ارتفاع مناسب به ستون ها متصل می شود. این محصول اجزای دیگری هم نظیر استرات، لاپه، پرلین، بادبند و … هم دارند که همگی دارای اتصالات پیچ و مهره می باشند و در استحکام هر چه بیشتر سازه، نقش به سزایی دارند.
راه کار های کسب اطلاع از ملزومات سوله
سوله سازان حرفه ای می دانند که باید اطلاعات نسبتاً دقیقی از زمینه کاری مشتری، نوع و تعداد و ابعاد ماشین آلات کاری، حجم تولید واحد صنعتی، جریان ورودی مواد خام و جریان خروجی محصول داشته باشند تا بتوانند شاخصه های مورد نیاز برای هر کاربری را به دقت طراحی نمایند. تا به طور دقیق مشخص نشود که نیازمندی های کارفرمای یک سوله چیست، هیچ اقدامی صورت نخواهد گرفت. این حجم از اطلاعات آسان به دست نمی آید و معمولاً پس از چند جلسه مشاوره رو در رو با صاحبان مشاغل و مدیران عالیرتبه در مجموعه های متقاضی خرید سوله است که سازنده به درک درستی از انتظارات مشتری خواهد رسید. شفافیت در پروژه از نکات بسیار مهم و پیش شرط های موفقیت محسوب می شود و هر میزان که آشنایی بیشتری با مدل ذهنی کارفرما حاصل شود، رضایت مشتری در پایان پروژه در سطح بالاتری خواهد بود.
جایگاه بانک سوله ایران در عرضه انبوه سوله
سوله سازی با هدف تأمین نیازهای بخش صنعت و تولید، قریب به سی سال است که در بانک سوله ایران به طور تخصصی و با بهترین متریال در حال انجام می باشد. چیزی قریب به 4000 پروژه موفق در سراسر کشور، تجربه ارزشمند و رکوردی دست نیافتنی است که گروه متخصصان و مهندسین این شرکت توانسته اند بدان دست پیدا کنند. سوله دست دوم به عنوان یک سازه پیش ساخته با حدود 30 درصد کاهش هزینه های کارفرما و امکان تحویل فوری به محض ثبت سفارش از سوی مشتری، عملاً انتخابی بهینه برای متقاضیان خرید کارخانه محسوب می گردد که هر دو فاکتور کلیدی زمان و هزینه را به بهترین شکل ممکن تحت پوشش قرار می دهد.
مهم ترین گلوگاه ها در سوله چیست و چه راهکارهایی دارد؟
پس از آنکه مشخص شد سوله چیست و چه مشخصات بارزی را می توان در این سازه مهم و ارزشمند به نظاره نشست، لازم است قدری هم در خصوص دشواری هایی که فراسوی این بخش قرار دارد صحبت کنیم و به مواردی اشاره داشته باشیم که می تواند برای طرفین درگیر پروژه احداث سوله، یعنی سوله ساز و کارفرما، تولید اشکال نماید. مهم ترین موارد این فهرست در ادامه بررسی خواهیم نمود.
- نوسان نرخ فولاد و مقاطع فولادی را باید نخستین و جدی ترین گلوگاه در صنعت سوله سازی قلمداد نمود که باعث بی ثباتی در قیمت گذاری سوله ها خواهد شد. بدین ترتیب قدرت برنامه ریزی مناسب برای ساخت سوله از سازنده سلب شده و فشار مضاعفی هم بر سازنده و هم بر خریدار وارد خواهد آمد. چاره کار در این است که پس از آنکه مشخص شد انتظارات هر یک از طرفین قرارداد ساخت و این تعهدات می بایست در چه بازه زمانی ای به انجام برسند، می بایست در اسرع وقت نسبت به خرید فولاد مورد نیاز اقدام شود تا پروژه با نوسان قیمت کمتری مواجه شود. این اقلام مورد نیاز می توانند ورق فولادی، انواع پروفیل و میلگرد باشند.
- پیچ و خم های اداری و روال طولانی اخذ مجوز ساخت را نیز نباید از فهرست گلوگاه های ساخت سوله کنار گذاشت. بسته به این که کاربری سوله چیست و با چه هدفی احداث می گردد، میزان اهمیت نقش آفرینی این مورد بیشتر خواهد شد. حتی برای آن دسته از سوله سازان با تجربه که به قوانین آشنا هستند و آئین نامه ها را با وسواس خاصی به اجرا در می آورند نیز این رویه همیشه سخت و کش دار بوده است. شروع به موقع مراجعات اداری، آشنایی با پیچ و خم های معمول و پیگیری مستمر، رمز عبور موفقیت آمیز از این مرحله می باشد که چنانچه دقت کافی نشود، ممکن است باعث بروز تأخیر در زمان بندی اجرای پروژه گردد.
- ناملایمات فصلی و تغییرات آب و هوایی ، می تواند نصب و راه اندازی سوله را با مشکل روبرو سازد. گروه های سوله سازی عمدتاً اواخر زمستان تا اوایل تابستان را برای اجرای سوله پیشنهاد می کنند که شرایط جوی در عموم شهرهای کشور در وضعیت با ثباتی به سر می برد. اما گاهی تعلل کارفرما یا مراجعه دیر هنگام مشتری باعث می شود که اجرای پروژه به خارج از این بازه کشیده شود و در نتیجه مشکلات آب و هوایی نظیر بارش باران و برف یا حتی وزش بادهای شدید فصلی، به نوعی مزاحم پیشروی ایده آل پروژه خواهد بود.
کارشناسان ما ، این توانمندی بالا را دارند که بهترین پاسخ ها را برای مشکلات و مسائل مرتبط با سوله شما فراهم آورند تا بدین ترتیب بتوان صفر تا صد پروژه را بهتر پیش برد. طبیعتاً جلوگیری از اشتباهات مکرر که از آنها به عنوان گلوگاه نام برده می شود ضرورت بالایی دارد و با این کار، در وقت و هزینه مشتری به نحو شایسسته ای صرفه جویی خواهد شد.