سوله یک سازه بسیار پرکاربرد فولادی در جهان است که عمدتاً دارای سقف فلزی میباشد و ساخت سوله بیشتر برای مقاصد صنعتی، تولیدی، خدماتی، انبار و … مورد استفاده قرار میگیرند. کاربری سوله با سایر سازههای مشابه، تفاوت هایی دارد و عمدتاً برای مقاصد صنعتی و تولیدی مقیاس بزرگ به کار گرفته میشوند. لذا همین امر باعث میشود که طراحی و ساخت سوله با سایر سازههای فلزی مشابه، متفاوت باشد. در این مقاله قصد داریم توضیحات تخصصی پیرامون سوله سازی را به زبان ساده منتشر کنیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشد.
ساخت سوله ارزان قیمت
موارد بسیاری وجود دارد که طراحی و به دنبال آن ساخت را از سایر سازههای فولادی متمایز میکند. مهمترین آنها را در ادامه خواهید دید:
- دهانه سوله با سایر سازهها قابل مقایسه نیست. هدف از ساخت سازه، تدارک یک فضای گسترده و بدون مانع بوده که توسط ماشینآلات صنعتی بزرگ، تجهیزات کارخانه ای سنگین، جرثقیلها و … مورد استفاده قرار میگیردو بر همین اساس، دهانه سوله باید بزرگ باشد.
- قابهای بکار رفته در ساخت سوله، با سایر استراکچرهای فلزی متفاوت است. در سولهها از قابهای شیبدار فولادی استفاده میشود که امکان فضا سازی با دهانه وسیع را ممکن میسازد. اگر دهانه از حدی بالاتر باشد یا به بیان بهتر نسبت ارتفاع سقف به عرض دهانه کمتر از مقدار معینی باشد، استفاده از مهار برای پایه های ضرورت پیدا میکند تا نیروی رانش افقی در ساخت ،به حداقل برسد.
- عدم استفاده از ستونهای میانی و شیبدار ساختن الزامی سقف سوله، وجه تمایز دیگر سولههاست.
با سوله ایران در ارتباط باشید
02122220266 09121017171
ساخت سوله با کمترین هزینه
طراحی سوله معمولاً فرآیند دشواری است که در گذشته به صورت کاملاً دستی صورت میگرفت. امروزه به منظور سرعت گرفتن کار سوله سازی و بالا رفتن دقت در طراحی، از نرمافزارها کمک گرفته میشود. پرکاربردترین نرمافزارهایی که فرآیند طراحی این سازههای پرطرفدار را تسریع و تسهیل میکنند، سپ (SAP)، ایتَبس (Etabs) و تکلا (tekla structure) را میتوان نام برد.
در طراحی حرفهای سوله، توجه به چهار مشخصه بسیار مهم است :
- دهانه سوله: تعیین اندازه مناسب برای دهانه، با توجه به کاربری سوله و ویژگیهای صنعتی تعیین میشود که قرار است در آن سوله مستقر گردد. لذا دقت بسیار بالایی در این حوزه باید به عمل آید. متوسط دهانه در عمده صنایع 20 متر و بیشینه مقدار آن، 60 متر است که توسط شرکت سولهسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
- طول سوله: اسکلت سوله از تعدادی ستون تشکیل میشود که فاصله آنها بین 6 الی 9 متر متغیر است. آنچه طول سوله را در نهایت میسازد، ترکیب همین ستونها و تیرهایی است که بطور افقی بین آنها نصب میشوند. کارشناسان طول 90 متر را برای یک سوله استاندارد مناسب میدانند و این اعتقاد وجود دارد که هر چه طول سوله بیشتر باشد، آسیبپذیری آن از تغییرات دمایی نیز شدیدتر خواهد بود.
- ارتفاع سوله: نوع ماشینآلات و کاربری سوله در وهله اول، تعیینکننده میزان ارتفاع سوله است که عمدتاً بین 6 الی 12 متر متغیر است. پس از آنکه حداقل ارتفاع مورد نیاز با توجه به نیاز مشتری تعریف شد، این اندازه برش ورقها است که در نهایت ارتفاع سوله را مشخص خواهد نمود.
- شیب سوله: بطور کلی میان شیب سوله و عرض دهانه سوله، ارتباط معکوس وجود دارد؛ بدین معنا که هرچه عرض دهانه بیشتر باشد، شیب سوله ناگزیر کمتر خواهد بود. شیب استاندارد می بایست حداقل 10 درصد و حداکثر 30 درصد باشد و بهترین عدد برای شیب، معمولاً 15 درصد لحاظ میشود. توجه به دو عامل «بار برف» و «بار باد» نیز در محاسبه شیب سوله الزامی است که در بخش بعدی از همین مقاله، به تشریح آنها خواهیم پرداخت.
ساخت سوله سبک
شاپ دراوینگ یا نقشههای صنعتی، اصطلاحی مرسوم در بین مهندسان حوزه ساخت و پروژه محسوب میشود که در حقیقت، پیوند مناسبی میان طراح و مجری پروژه ساخت سوله، برقرار میکند. از بین نرمافزارهایی که در قسمت قبل معرفی شد، تِکلا با توجه به فضاسازی سهبعدی بهتر و دقت بالاتر و نیز امکان گزارشگیری متنوع، نسب به سایر نرمافزارهای مهندسی ارجحیت دارد.
این نقشهها که به اختصار نقشههای شاپ نیز نامیده میشوند، دربردارنده اطلاعات مهمی نظیر ابعاد و محل دقیق قرارگیری ستونها، تیرها، بادبندها، جزئیات سوراخها و … را در بر میگیرند. این مرحله از اهمیت بسیار بالایی قرار دارد و توصیه اکید این است که صفر تا صد آن، حتماً توسط یک مهندس عمران با تجربه انجام پذیرد.
برای خرید سوله با ما تماس باشید
09121017171 02122220266
ساخت سوله ارزان
1- طراحی و نقشه برش
نقشههای کارگاهی مربوط به ساخت قطعات مختلف سوله، در این مرحله تهیه میشوند. نقشههای طراحی شده برای قطعات باید بسیار دقیق و کم تلرانس باشند؛ زیرا برش قطعات قرار است از روی این نقشهها صورت پذیرد.
2- برش و سوراخکاری
از روی نقشههای تولید شده در مرحله قبل، قطعات مورد نیاز در ساخت سوله برش داده میشوند تا در ادامه، سوراخ های لازم در موقعیت مناسب خود، بر طبق نقشهها ایجاد شوند. نقشههای شاپ بطور مجزا برای هر یک از عملیاتهای برشکاری، سوراخکاری، ماشینکاری و … طراحی شده و در اختیار تیم تولید قرار خواهند گرفت. برشکاری قطعات در دو نوع سرد و گرم صورت میگیرد.
3- مونتاژ
آن دسته از اتصالات که بایستی پیش از انتقال سازه به محل نصب صورت پذیرد، در این مرحله مونتاژ خواهند شد. بر طبق نقشههای از پیش تعیینشده برای ساخت سوله، قطعات سوله را کنار هم چیدمان کرده و با بهرهگیری از ماشین آلات و دستگاهای مخصوص نظیر دریل رادیال و دستگاه پانچ صنعتی، کار خالبندی از طریق خالجوشهای نقطهای صورت گرفته و قطعات به هم مونتاژ میشوند.
4- جوش
پس از آنکه قطعات در چیدمان درستی نسبت به هم قرار گرفتند و اتصالات اولیه برقرار شد، نوبت به محکمسازی اتصالات میرسد. جوشکاری کامل اتصالات قطعات مختلف با روشهایی نظیر جوشکاری CO2، جوشکاری زیر پودری، دستگاه رکتیفایر، الکترو اسلگ … انجام میپذیرد. در پایان این بخش، کنترل کیفیت جوش منطبق بر استانداردهای خاصی به انجام میرسد.
5- تمیزکاری
در پی عملیات جوشکاری، مواد مزاحمی مانند چربی یا اسپاترهای جوش بر روی سطوح باقی میماند که باید پیش از هر کاری، آنها را رفع نمود. این مرحله را گاه به اختصار اسپاتربرداری نیز میگویند.
6- رنگ و سندبلاست
اگر قطعات دارای نواقص ظاهری باشند، باید برای برطرفنمودن آنها اقدام کرد. در این مرحله و در صورت لزوم، اعزام قطعات به واحد سندبلاست در دستور کار قرار میگیرد. پس از آن، کار رنگکردن قطعات با متد رنگ کورهای مطابق با سفارش مشتری و با رعایت کامل استانداردهای رنگ، انجام میشود.
استعلام قیمت ساخت سوله
تعداد زیادی از شرکت ها وجود دارند که در امر طراحی و ساخت مشغول به کار هستند و اعتبار هر کدام از این شرکت ها متغیر است. هر کدام بر حسب تجربه ای که کسب کرده اند و دانشی که دارند ، محصولاتی با کیفیت گوناگون را تحویل فوری سوله شما می دهند. می توان به اعتبار و کیفیت کار هر سازنده و شرکتی در امر طراحی و ساخت از طریق پروژه های پیشین و سابقه کارشان در این صنعت پی برد.
دانش و تجربه ما امروز مجموعه بانک سوله ایران را به جایی رسانده است که تقریباً در تمام شهرهای کشور عزیزمان پروژه های طراحی و ساخت اسکلت های فلزی و انواع سوله در ابعاد و کاربری های گوناگون را به مرحله اجرا گذاشته ایم.
ضمناً در خارج از مرزهای ایران ، در خاورمیانه و چند کشور آفریقایی و اروپایی نیز توانسته ایم با موفقیت به صادرات سوله نو و پرداخته و پروژه هایی بزرگ و در خور توجه را به اتمام برسانیم.
مشاوره رایگان با سوله ایران
02122220266 09121017171
انواع سوله از منظر سوله سازان
سولهها بر مبنای مدل طراحی و ساخت، به انواع مختلفی تقسیم میشوند که از این قرار است:
– سوله تک دهانه یا سوله هشتی (به فرم عدد 8 فارسی) از جمله رایجترین انواع سوله است که بالاترین میزان کاربری را در میان صنایع و واحدهای تولیدی مختلف دارد.
– سوله دو دهانه همانطور که از نامش پیداست، دارای دو دهانه به فرم 8 بوده که ممکن است به کمک یک ستون میانی، از هم جدا شده یا فاقد ستون میانی باشند. تعمیم دهانه های یک سوله به بیش از دو عدد، منجر به ایجاد سولههای چند دهانه (888، 8888 و …) خواهد شد.
– سوله مدور (بخشی از قطاع دایره) و سوله چند ضلعی نیز انواع دیگر هستند که البته ساخت سوله به این دو روش، کمتر متداول است و بیشتر در موارد خاص (سوله نمایشگاهی ، سوله فرودگاهی و …) کاربرد دارد.
دفترچه محاسبات سوله
هنگامی که شرکت سولهسازی مطابق با درخواست مشتری و با توجه به موقعیت مکانی و ابعاد مورد انتظار اقدام به طراحی سوله میکند، بر طبق آییننامه موظف است مجموعه مشخصات طراحی سوله را بصورت یکپارچه در اختیار کارفرما قرار دهد که در اصطلاح، به آن دفترچه محاسبات سوله میگویند.
تمام جزئیات کار طراحی به طور کامل در این دفترچه ذکر میشود و مواردی همچون بار باد، بار برف، استحکام در بارهای مرده، فهرست متریال مصرفی، جزئیات سقف، ضریب شیب سقفی و …، همگی از مهمترین مطالب مندرج در این دفترچه هستند. با ارجاع دفترچه محاسبات سوله به سازمان نظام مهندسی، میتوان از استاندارد بودن طراحی سوله اطمینان حاصل کرد.
آنچه در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت، شرح مختصری از مراحل کار و رویههای جاری در ساخت سوله بود که هر کارفرما باید پیش از اقدام به خرید سوله ، از آن آگاه باشد.و این موارد را به عنوان حقوق اساسی خود، از شرکت سازنده مطالبه نماید. بدیهی است حق گرفتنی است و مطالبه آن منوط به آگاهی کامل از بخش های مختلف و بالا و پایین های فرآیند ساخت سوله می باشد. هر خریداری پیش از قدم نهادن در مسیر خرید یک کالا، باید مدتی را صرف آشنایی اولیه با محصول مورد نظر نموده و آگاهی خود را از مشخصات آن بالا ببرد.
سوله سازی نیز از این قاعده مستثنی نیست و کارفرما باید از حداقل دانش صنعتی در خصوص سوله و مکانیزم ساخت و بهره برداری از آن برخوردار باشد. از سوی مقابل شرکت سوله سازی نیز وظیفه دارد تا ضمن رعایت اخلاق حرفه ای در کلیه مراحل طراحی و ساخت اعم از نقشه کشی و تهیه فولاد مصرفی و مونتاژ و نصب نهایی، نکات لازم را به موازات پیشرفت فیزیکی پروژه به کارفرما گوشزد نموده و در اتخاذ تصمیمات بهینه، نقش مشاور صنعتی را برای مشتری به خوبی ایفا نماید. طبیعی است آنچه باعث می شود تا از پروژه ساخت و طراحی بتوان به عنوان یک پروژه موفقیت آمیز یاد کرد، همکاری دو جانبه و مثبت میان طرفین است و جز در سایه این ارتباط مستمر، نمی توان به سودآوری متقابل چشم داشت؛ چرا که سود هر طرف با منفعت طرف مقابل در هم تنیده شده است.
جهت استعلام سوله با ما تماس بگیرید
02122220266 09121017171
مدت زمان ساخت سوله با تیرآهن چقدر است؟
زمان ساخت سوله صنعتی متغیر است، زیرا این زمان بستگی به اندازه و مقدار منابع موجود دارد. با این حال، اکثر پروژه های این مدلی حدود ۳ ماه زمان نیاز دارد تا ساخته شود. این بستگی به کارکنان موجود، سهولت منابع، آب و هوای محیطی و مجوزهای لازم و زمان لازم برای تایید آنها دارد.
برای ساخت ساخت سوله با کمترین هزینه چه باید کرد
برای ساخت سوله صنعتی به مصالح با کیفیت و برنامه ریزی نیاز است که امکان اجرای این نوع پروژه را فراهم کند. به این معنی که قبل از شروع تمام کارهای لازم، یک پروژه ساختمانی، طرح ایمنی و پروانه ساختمان مورد نیاز است. پس از آن، فرآیندهای زیر باید دنبال شود:
نصب پانل های عایق ساختمان های صنعتی
۱. شرایط محیط کار
در این مرحله پاکسازی زمین انجام می شود که مستلزم تلاش فراوان پرسنل انسانی و همچنین اجرای ابزاری برای پاکسازی بوته ها و قسمت هایی از زمین که نامنظم است انجام می شود. پس از انجام این کار، زمینی آماده خواهید داشت که بدون هیچ مشکلی سوله خود را در آن بسازید.
۲. مرحله پایه
در این مرحله با توجه به ساختار فلزی که در اختیار داریم باید عمل کنیم. پایه های فولادی و همچنین مهاربندها را ابتدا باید توسط تیم حرفه ای در پروژه و در محل مورد نظر نصب کنیم. پایه های فولادی وظیفه پشتیبانی از عناصر مختلف سوله را بر عهده دارند و می توانند به راحتی وزن را در سراسر سازه به زمین منتقل کنند.
۳. ساختار اسکلت
همانطور که از نام آن مشخص است، اسکلت ساختمان های صنعتی با استفاده از مصالح مختلفی که بیشتر می تواند پروفیل های فولادی یا در غیر این صورت بتن باشد، ساخته می شود، البته در مواردی نیز می توان سازه های مختلط استفاده کرد، البته سازه های فولادی برای ساخت سوله در اولویت قرار دارند زیرا مقاوم هستند و در کوتاه ترین زمان ممکن ساخته می شوند.
سازه های فلزی همچنین مزایای متعددی دارند که مورد توجه ترین بخش آن، وزن سبک آن است که امکان ساخت پروژه های حرفه ای را در زمان سریع و با نتایج عالی و دوام عالی می دهد.
۴. محفظه سازه
محفظه شامل اتصال عضلات و پوسته به اسکلت فلزی است؛ به عبارت دیگر، قرار دادن مصالحی که محیط ملک و همچنین سقف آن را می پوشاند. در این مرحله پنجره ها، درها، ورودی ها، خروجی ها علاوه بر ایجاد فضا یا طراحی نصب سرویس های برق و بهداشتی قرار می گیرند.
در این مرحله از ساخت سوله می توان از پانل های عایق، فولاد موج دار، ورق های نیمه شفاف یا پی وی سی استفاده کرد. همچنین می توان از مقاطعی که با پروفیل های فولادی ساخته شده اند و نیاز به حفاظت بیشتری دارند استفاده کرد و آن را با بتن تقویت کرد.
۵. نصب و راه اندازی خدمات
در طی این فرآیند، کار بر روی مقاوم سازی ساختمان با توجه به نیاز آن انجام می شود. موارد اساسی انرژی و امکانات خدماتی است. در این مرحله از ساخت سوله موارد زیر انجام می شود.:
- لوله گذاری
- سیم کشی
- تهویه مطبوع
- روشنایی
- شبکه های اینترنت
- تهویه
جهت استعلام سوله پیش ساخته
02122220266 09121017171
۶. اتمام پروژه
در نهایت مرحله پایانی است که در آن تجهیزات مورد نیاز روی پروژه نصب می شود. به همین ترتیب در این مرحله تست های لازم برای بررسی اثربخشی تمامی خدمات انجام می شود. آخرین جزئیات نیز به قاب ها، درها، روکش ها، کابینت ها و سایر عناصر مانند حمام یا اتاق نظافت اضافه می شود تا روند ساخت سوله تکمیل شود.
چه نوع پروفیل هایی برای ساخت سریع سوله صنعتی استفاده می شود؟
پروفیل های فولادی مورد استفاده برای ساخت سوله های صنعتی را می توان هم به عنوان تیرهای نگهدارنده و هم به عنوان ستون استفاده کرد. به طور کلی از پروفیل های سازه ای مانند تیرها یا پایه های فولادی استفاده می شود. اتصالات این پروفیل ها به وسیله پیچ، جوش یا پَرچ انجام می شود.
چه نوع ورق هایی برای ساخت سریع سوله صنعتی استفاده می شود؟
پیشنهاد ورق برای ایجاد نمای سوله صنعتی بسیار زیاد است. در واقع شما مطابق با نوع پروژه خود می توانید از ورق های موج دار و هم از دسته دیگری از محصولات ورق های پیش ساخته مانند پانل های عایق پیش ساخته استفاده کنید.
پانل های دیواری مانند ساندویچ پانل های آماده برای ساخت سوله بسیار مفید هستند، زیرا آنها فقط باید به یکدیگر متصل شوند و توسط ساختار فلزی موجود برای شکل دادن به نمای سوله پشتیبانی شوند. از سوی دیگر، ورقهای روکش مانند ورقهای گالوانیزه با ارزش هستند، زیرا از فرسایش یا خوردگی محیطی رنج نمیبرند و به تنهایی دیوارهای یک سوله صنعتی را تشکیل میدهند.
از سوی دیگر، ورق های نیمه شفاف برای سقف ها استفاده می شود، جایی که از ظرفیت نور طبیعی آنها حداکثر استفاده می شود. در مورد دیوارهای سوله می توان گفت برای بستن دیوارهای انبار صنعتی از ورق های اکریلیک و گالوانیزه نیز می توان استفاده کرد.