شاید بتوان پذیرفت که لفظ سوله کارکرده کمتر به گوش آشنا باشد، اما اگر در مشاغل صنعتی فعال باشید و یا خط تولید راه اندازی کرده باشید، مفهوم سوله برای شما بیگانه نخواهد بود. سوله فضایی وسیع و مسقف است که به شکل مدولار یا قطعه به قطعه و تکرار پذیر ساخته می شود.
بدین معنا که یک مقطع ثابت عرضی به نام قاب (فریم) وجود دارد که به تعداد مورد نیاز، در طول سازه تکرار می شود. اما در این میان، اصطلاحی که نیاز به توضیح بیشتری دارد، سوله کارکرده است که اگر آشنایی خوبی با آن نداشته باشید، ممکن است شنیدن نام آن موجب سوء برداشت شود. این مقاله به این منظور نوشته می شود تا در خصوص این نوع از سوله صنعتی شفاف سازی لازم به عمل آید و از ایجاد یک مفهوم منفی در ذهن مخاطب، جلوگیری شود.
سوله کارکرده؛ اصطلاحی نیازمند بازنگری!
این گونه مرسوم است که در زندگی روزمره، اجناس به دو گروه نو و دست دوم تقسیم می شوند که به کالای دست دوم در اصطلاح عامیانه و محاوره، کارکرده یا استوک نیز گفته می شود. این تعبیر شاید در خیلی از موارد درست و قابل پیاده سازی باشد، اما در مورد سازه مهمی به نام سوله و در ادبیات سوله سازی ،معنا و مفهوم متفاوتی دارد که نیازمند به توضیح است. سوله کارکرده کاملاً برعکس آنچه ممکن است از اسم آن بر آید، به سازه ای مستعمل که مدتی از عمر آن گذشته است، اشاره ندارد. هر چند یک سوء تعبیر در این بین وجود دارد که موجب بی اعتمادی مشتریان نسبت به این سازه می شود.
منظور صحیحی که سوله سازان یا برخی مشتریان آگاه از بیان لفظ «سوله کارکرده» دارند، همان سوله پیش ساخته است که تولید شده، اما بنا به هر دلیلی به مرحله مونتاژ و نصب نرسیده است. عمده ترین دلیل برای این رخداد، منصرف شدن مشتری، عدم توافق طرفین و لغو قرارداد همکاری در میانه راه است که به تجمیع قطعات مازاد در کارخانه ساخت سوله منجر خواهد شد. این قطعات که کاملاً نو هستند و از تاریخ ساخت آنها مدت کمی (کمتر از یک سال) میگذرد، تحت عنوان سوله دست دوم و با قیمت مناسب تری به مشتری عرضه می شوند.
بی اخلاقی برخی سوله سازان
چیزی به عنوان دمونتاژ در ادبیات حرفه ای تولید کنندگان سوله وجود ندارد؛ بدین معنا که یک سوله پس از آنکه عمر مفید خود را سپری نمود، جمع آوری شده و قطعات آن به کوره های ذوب فرستاده خواهند شد. اما گروهی از افراد سودجو و غیر حرفه ای هستند که تنها به منافع خود فکر می کنند و به هر قیمتی مترصد فرصت برای منفعت طلبی شخصی هستند.
مثلا تصور کنید یک سوله مرغداری به پایان بازه مفید بهره برداری خود رسیده و صاحبان آن به دنبال تعطیلی واحد هستند. برخی دلالان سوله با یافتن سوله های فرسوده و در شُرف تخریب، با صاحبان سوله وارد مذاکره شده و با قیمت پایین و به اسم ضایعات، این قطعات را خریداری نموده و متأسفانه، مجدد در ساخت سوله ارزان قیمت از آنها استفاده می کنند. علت بی اعتماد شدن مشتری نسبت به نام سوله کارکرده نیز همین اقدامات غیر حرفه ای برخی از گروه های ساخت و نصب سوله است.
اسامی دیگر این محصول چیست؟
ادبیات خرید و فروش سوله ، ادبیات جالبی است که با محاوره روزمره صاحبان مشاغل صنعتی و تولیدی گره خورده است. لذا برای اینکه بتوان تعامل خوبی با این افراد برقرار نمود، باید به اصطلاحات گفتاری این حوزه آشنا بود. شاید برای شما جالب باشد که این سازه را با اسامی دیگری نیز در بازار می شناسند. در ادامه با برخی دیگر از نام های این سازه آشنا خواهیم شد. کلیه توضیحات زیر در خصوص همه انواع سوله اعم از سازه اصلی، بچه سوله ، سوله چند طبقه و … مصداق دارد؛ به عبارت دیگر، همه انواع سوله را می توان در قالب سوله دست دوم نیز مجدد تعریف و تأمین نمود.
برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
02122220266 09121017171
سوله دست دوم
سوله دست دوم یکی از متداول ترین نام های سوله کارگاهی است که به مراتب از سوی مشتریان و متقاضیان خرید سوله، مورد استفاده قرار می گیرد. شاید صفت دست دوم برای سوله کارکرده باعث شود ذهن افراد عادی به سمت کالای کهنه یا مستهلک پیش برود؛ اما این لفظ در کنار نام سوله که قرار می گیرد ، صرفاً اشاره به این موضوع دارد که در نوبت اول، قطعات سوله از قبل تولید و انبار شده اند و با کمی فاصله و در نوبت دوم قرار است به دست مشتری برسند. لذا مجدد تأکید می کنیم که قطعات تماماً نو و تازه تولید هستند و قبلاً در هیچ سازه ای نصب نشده اند. بنابراین نباید باوری منفی نسبت به این نوع خاص از سازه ها داشت و یا آنها را فاقد کیفیت و دوام بالا دانست.
سوله استوک
لفظ دیگری که هم در ادبیات عامه مردم جا افتاده و هم در خصوص تأمین قطعات صنعتی مورد اشاره قرار می گیرد، استوک است که به ادبیات سوله سازی نیز سرایت کرده است و سوله استوک را به عنوان یک اصطلاح فنی و جایگزین دیگری برای این سازه معرفی نموده است. واژه stock در اصل یک واژه از زبان لاتین است که به موجودی کالای انبار یا میزان کالای موجود و آماده به تحویل از سوی یک عرضه کننده اطلاق می شود. کالای استوک بر طبق تعریف فوق، لزوماً مستعمل نیست؛ گاه در بزرگترین فروشگاه های جهان هم پیش می آید که کالایی پس از گذشت مدت زمان نسبتاً طولانی، هنوز به فروش نرسیده است؛ چنین کالایی را نیز استوک می نامند که منطقاً با قیمتی پایین تر به فروش می رسد. سوله استوک اشاره به سوله ای دارد که قطعات آن برای مدتی پس از تولید، دپو شده و به مصرف نرسیده اند و به محض درخواست مشتری، قابل فراخوانی از انبار و ارسال به محل نصب سوله هستند.
سوله پیش ساخته
این محصول را گروهی به نام سوله پیش ساخته نیز می شناسند. گاهی کارخانه سوله سازی به عمد اقدام به پیش تولید قطعات سوله می نماید و آنها را با کد گذاری مشخص و رعایت اصول فنی، در انبار قطعات بایگانی می نماید. از این رو نام دیگری که برای سوله کارکرده وجود دارد، سوله پیش ساخته است. این در واقع یک سیاست از سوی واحد مدیریت تولید و عملیات است که معمولاً در برخی بازه های زمانی، به منظور پاسخگویی سریع تر به سفارشات و پایین آوردن زمان نصب سوله در دستور کار قرار می گیرد. بدیهی است استفاده از این قطعات در ساخت سوله نه تنها ایرادی به لحاظ فنی ندارد، بلکه هزینه فرصت شرکت ها را نیز به شدت پایین می آورد.
سوله آماده تحویل
لفظ رایج دیگری که هم از سوی مدیران مشاغل صنعتی و هم از زبان تولیدکنندگان سوله شنیده می شود و مترادف سوله کارکرده به حساب می آید، سوله آماده تحویل است. با تکیه بر اندوخته موجود از قطعات این سوله در انبار کارخانه سوله سازی، تحویل این سازه در سریع ترین زمان ممکن به انجام خواهد رسید و این موضوع برای عمده مشتریان و متقاضیان خرید سوله، بسیار مطلوب خواهد بود. بانک سوله ایران با داشتن بالغ بر یکصد هزار متر مربع سوله آماده تحویل در انبارهای این شرکت که همگی مبتنی بر استاندارد های سختگیرانه تولید شده اند، توانایی بالایی در پاسخگویی به نیاز طیف وسیعی از صنایع و کارخانجات تولیدی دارا می باشد.
تحویل سوله کارکرده چگونه است؟
شتاب برای انجام امور با سرعت بالا، از ویژگی های بارز عمده مدیران است و مدیران صنعتی و تولیدی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. لذا تحویل فوری سوله از جمله موارد پر تقاضایی است که تقریباً تمام کارفرمایان، جزو شروط ضمن قرارداد مطرح می نمایند. قطعات این سازه در کوتاه ترین زمان ممکن از بدو ثبت سفارش، در محل نصب تخلیه شده و چنانچه تسطیح زمین و اجرای فونداسیون از قبل صورت گرفته باشد، در مدت زمان سه هفته الی یک ماه می توان پروژه را به مشتری به طور کامل و در شرایط آماده راه اندازی تحویل داد.
برای خرید این محصول با ما تماس بگیرید
09121017171 02122220266
تفاوت سوله کارکرده با سوله نو
اکنون و در انتهای این مقاله، زمان آن رسیده که به عنوان کلام آخر، یک مقایسه آیتم به آیتم میان سوله نو و سوله دست دوم به عمل آوریم تا بدین ترتیب، مخاطب این مقاله که قطع به یقین متقاضی خرید یک سوله صنعتی است، بهتر بتواند به تصمیم برسد. بر این اساس در سه شاخص کلیدی، اقدام به مقایسه این دو سازه خواهیم نمود.
- قیمت تمام شده سوله
در سوله نو، قطعات سوله بنا به درخواست مشتری و طبق سفارش کارفرما ساخته می شوند و بر همین اساس، قیمت بالاتری دارد. بدیهی است تولید سوله بر اساس ابعاد ارائه شده از سوی مشتری، مشمول تولید سفارشی شده و برای تولید آن، نیاز به باز تنظیم خط تولید می باشد و این موضوع، منطقاً هزینه ها را بالا خواهد برد. در عوض این محصول به دلیل موجود بودن قطعات از قبل و حذف هزینه های فوق الذکر، از میانگین قیمتی پایین تری برخوردار است.
- امکان سفارشی سازی
مشتری در سوله نو می تواند تقریباً کلیه جزئیات کار را بنا به میل و خواست خود تغییر دهد و بدین ترتیب، دقیقاً همان سازه ای که مد نظر دارد را دریافت می کند. این موضوع بیشتر برای آن دسته از کارفرمایان سختگیر مناسب است که روی جزئیات ساخت سوله نیز حساس هستند. در نقطه مقابل، سوله کارکرده با بهره گیری از قطعات پیش ساخته احداث می شود که ابعاد مشخص و از پیش تعیین شده دارند، اما این طور هم نیست که هیچ گونه انعطافی در نقشه ساخت سوله نتوان اعمال نمود.
ثابت بودن طول اجزا و نوع اتصالات ذاتاً از جنس محدودیت است، اما بسیاری از نیازها و کاربری های مورد انتظار مشتریان را می توان با قطعات پیش ساخته تأمین نمود. تلاش خوبی که می تواند در این عرصه انجام شود، برگزاری جلسات توجیهی با کارفرمای پروژه است که عمدتاً نتیجه بخش است؛ این امر می تواند خواسته های غیر ضروری مشتری را تا حد زیادی تعدیل نموده و نظر مثبت مدیران را برای استفاده از سوله ، به عنوان یک انتخاب استراتژیک که اقتصادی تر است و تحویل فوری نیز دارد، جلب نماید.
متغیر زمان تحویل سوله
طراحی نقشه های ساخت قطعات سوله، دست کم چند هفته به طول می انجامد و پس از آن، ساخت قطعات سوله نو مطرح می شود که بسته به ابعاد و کاربری مورد انتظار از سازه، دست کم چند هفته تا چند ماه زمان لازم دارد. لذا سوله نو را نمی توان در زمان کوتاه ساخت و تحویل داد. بر همین اساس، مدیرانی که زمان اندکی در اختیار دارند و نیاز دارند که پروژه با شتاب بالایی به جلو برده شود، می توانند از سوله کارکرده به عنوان یک انتخاب استراتژیک یاد کنند.