سوله سبک را بسیاری از مشاغل و کسب و کارها هستند که لزوماً با صنایع سنگین و پیچیده در تعامل نبوده و نیاز به فضای ساده و سهل الوصولی برای تولید محصول یا ارائه خدمت دارند.این سازه را می توان بهترین نوع فضاسازی برای پاسخ گویی به نیاز این بخش دانست؛ سوله ای که با هزینه کمتر و با سرعت بیشتر قابل تولید است و صرفه جویی های ریالی و زمانی زیادی برای مدیران کسب و کار به همراه خواهد داشت. این مقاله به دنبال واکاوی عمیق و بررسی مزایا و معایب آن می باشد تا شناخت بهتری نسبت به این سازه پر مصرف حاصل گردد.
سوله سبک دارای چه انواعی است؟
- سوله UBM
سوله UBM در واقع یک نام گذاری شتاب زده است که بر روی سوله قوسی گذاشته شده است؛ UBM در حقیقت نام دستگاهی متحرک است که به کارخانه سیار سوله سازی شهرت دارد و سازه های استیل با دوامی را در محل تولید می نماید. با این روش به جای اینکه هفته ها یا ماه ها در انتظار ساخت و نصب سپری شود، ظرف مدت چند روز و با سرعت بسیار بالا، کار احداث سوله انجام خواهد شد. این سازه که صرفاً برای اهداف سطحی و مشاغل کوچک مورد استفاده قرار می گیرد، با کامیون یا هواپیما به تمام نقاط دور و نزدیک قابل حمل است.
سرعت نصب این سازه آن قدر بالاست که یک گروه کوچک نهایتاً 10 نفره در خلال چند روز کوتاه، قابلیت اجرا و نصب تا 10 هزار متر مربع از این سازه را دارا می باشند. سازه های قوسی در واقع کارخانه ها و کارگاه های سیاری تلقی می شوند که بدون نیاز به اسکلت فلزی و ستون خاصی، به سهولت و با هزینه بسیار کم بر پا می شوند. بسته به نحوه اتصال ورق منحنی الشکل به تکیه گاه هایش، این سوله انواع مختلفی دارد که مهم ترین آنها به این شرح هستند:
خرید انواع سوله در بانک سوله
02122220266 09121017171
- قوسی زمین به زمین: بدون نیاز به احداث دیوار جانبی، دو طرف قوس مستقیماً بر روی پی قرار می گیرد و مقرون به صرفه ترین روش قوسی نیز به حساب می آید.
- قوسی زمین به دیوار: یک طرف از ورق قوسی بر روی فونداسیون و سمت دیگر به دیوار نصب می شود.
- قوسی دیوار به دیوار: در هر دو سمت فونداسیون اقدام به دیوارکشی شده و سازه قوسی بر روی دو دیوار موازی بنا می شود.
لازم به توضیح نیست که این سازه دارای معایبی نیز هست و برای تنها چند مورد انگشت شمار از کاربرد سوله قابل راه اندازی می باشد. مورد نخست آنکه به دلیل عدم وجود اسکلت فلزی و ضعیف بودن سقف سوله، امکان استفاده از جرثقیل سقفی وجود ندارد؛ از این رو UBM را نمی توان به عنوان سوله صنعتی مورد نظر قرار داد. در عوض امکان سفارشی سازی محصول تا حدود کمی ممکن است؛ لذا قوسی با دهانه بزرگ و ارتفاع زیاد را باید فراموش کرد! هدر رفت انرژی در فصول گرم و سرد، این سازه را به لحاظ مدیریت انرژی در رده بسیار پایینی قرار می دهد و هزینه انرژی مصرفی را بالا می برد. میزان تحمل بار در این سازه چندان بالا نیست؛ بنابراین در مناطقی که بار برف سنگین دارند، عملاً کارایی خود را از دست می دهد.
- سوله تیر ورقی
سوله تیر ورقی را شاید نتوان در رده انواع سوله دسته بندی نمود؛ اما به عنوان یک سازه نیمه سبک که استفاده بهینه از فولاد می برد و تا بالاترین درجه استحکام را با کمترین وزن نهایی ممکن تأمین می نماید، توجه به این نوع از سازه نیز خالی از لطف نخواهد بود. تیر ورق همان طور که از اسمش پیداست، یک المان مرکب از جنس ورق فولادی با ضخامت معین است که فاقد ضعف های متداول تیرآهن در برابر تنش های فشاری و خمشی می باشد. هر تیر ورق از یک تیغه مرکزی به نام جان تشکیل می شود که می تواند تخت یا سینوسی (موج دار) ساخته شود و دو ورق تخت همسان و موازی با نام بال، به دو مقطع کوچک آن متصل می شوند؛ این اتصال با کمک پیشرفته ترین متد های جوشکاری صورت می پذیرد تا اتصالی پایدار و با کیفیت حاصل گردد.
برای مشاوره رایگان با بانک سوله ایران
02122220266 09121017171
سازه تیر ورقی را می توان برای طیف وسیعی از کاربری ها مورد استفاده قرار داد و با کمک این سازه، می توان نیاز به سازه یا سنگین را تأمین نمود. بر همین اساس با یک استراکچر فلزی پویا و بسیار تطبیق پذیر روبرو هستیم. تقریباً تمام ضعف هایی که در سوله قوسی یا خرپایی ذکر شد، در سوله تیر ورقی قابل جبران است و هیچ گونه ایرادی به این سازه نمی توان گرفت؛ البته در مرحله طراحی می بایست بهینه سازی لازم صورت پذیرد تا با حذف المان های زائد، سازه تا حد امکان سبک بماند.
سوله مرغداری چگونه سازه ای است؟
به عنوان صرفاً یک نمونه ساده اما کاربردی میتوان به کارایی این سازه در احداث مرغداری اشاره نمود. سوله مرغداری عمدتاً با هدف پرورش مرغ های گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به هزینه احداث بسیار پایینی که دارد، سودآوری بالایی را برای صاحبان این کسب و کار تضمین می نماید. این کاربری سازه را می توان هم به هر یک از سه صورت قوسی، خرپایی و تیر ورقی ساخت که بسته به بودجه کارفرما، بهتر ین انتخاب از سوی شرکت سوله ساز معرفی خواهد شد.
پرورش مرغ گوشتی با جوجه کشی آغاز می شود و جوجه ها قبل و بعد از خروج از تخم، نیاز به تنظیم دمای دقیق در محیط رشد خود دارند. لذا برای ساخت سوله مرغداری و پرورش مرغ گوشتی، عمدتاً از سوله تیر ورقی استفاده می شود که امکان عایق بندی و تثبیت دما در آن بیش از دیگر انواع سوله می باشد. سوله مرغداری با هدف تأمین گوشت سفید یا تخم مرغ احداث می شود و با توجه به نیاز بالای بازار مصرف هر دو محصول، حاشیه سود خوبی را در پی خواهد داشت. هر ایرانی بطور متوسط 200 عدد تخم مرغ و حدود 30 کیلوگرم گوشت مرغ در سال مصرف می کند که از میانگین جهانی به مراتب بالاتر است. گرایش مصرف کننده داخلی به گوشت سفید، صنعت مرغداری را به یک صنعت کماکان جذاب و سودآور تبدیل نموده است.
از سوله سبک دست دوم چه می دانید؟
صحبت از سوله شد، بد نیست اشاره ای به سازه دست دوم نیز داشته باشیم. یکی از ویژگی های ذاتی این سازه ، همان طور که در خلال مقاله نیز تشریح شد، سرعت بالا در نصب سوله و راه اندازی کسب و کار مربوطه می باشد که از منظر بسیاری از مدیران، یک ضرورت غیر قابل انکار است. شما به عنوان مدیر کارآفرین باید بدانید که اگر در ورود به بازار شتاب نکنید و این ورود با تأخیر صورت پذیرد، ممکن است سهم بازار را به رقبای موازی خود واگذار نمایید.
بر همین اساس و با تکیه بر همین ضرورت، بانک سوله ایران چندین سال است که به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکت های سوله سازی کشور، اقدام به عرضه سوله دست دوم در مقیاس وسیع می نماید. قطعات این سازه کاملاً نو بوده و پیش تر در ساخت هیچ سازه ای مورد بهره برداری قرار نگرفته اند. علت نام گذاری این سازه به سیاست تولید دو نوبته آن بر می گردد.
ساخت قطعات سوله با یک برنامه زمان بندی از پیش معلوم و بر مبنای استاندارد مشخص ابعادی، در دستور کار قرار می گیرد و قطعات در محل کارخانه انبار می شوند. با تکیه بر این سیاست گذاری، امکان پاسخ دهی بهینه و بسیار سریع به سفارشات متقاضیان خرید سوله میسر خواهد شد. بالغ بر 120 هزار متر مربع سوله آماده تحویل، هم اینک در انبارهای ما موجود است که توانمندی بالای این شرکت را در تأمین نیاز اهالی صنعت نشان می دهد.